• Tennis-Racquet cr
 • French-Open-Tennis cr

Theatervoorstelling -Wel winnen hè?-

Betrokken en positieve ouders zijn ontzettend belangrijk voor tennissende kinderen en een goede clubcultuur. Maar hoe kan je als vader of moeder zorgen dat het goed gaat met je kind in de sport? Wat zeg je bijvoorbeeld aan de ontbijttafel op de dag van een spannende wedstrijd? Wat roep je langs de kant? En hoe vang je je kind op na een verloren wedstrijd?

Speciaal voor ouders in de sport organiseren NOC*NSF, KNLTB en andere sportbonden de humoristische en inspirerende theatervoorstelling ‘Wel winnen hè!’ versie ouders. Deze voorstelling vindt op maandag 7 oktober plaats in theater aan de Parade in ‘s Hertogenbosch.
Een kaartje kost slechts € 5. 

In de voorstelling volgt u 24 uur een gezin met drie sportende kinderen (tennis,voetbal en turnen). Alle drie kinderen hebben die dag een wedstrijd en dat betekent een hoop stress, geregel en gedoe! De ouders willen ook nog eens graag dat de kinderen hun wedstrijd winnen en dat zorgt voor de nodige spanning.

Voor meer informatie: http://www.welwinnenhe.nl/ouders/index.html

Wilt u meer informatie over de invulling van de KNLTB in het project ‘naar een veiliger sportklimaat’ bezoek dan de website van de KNLTB: http://www.knltb.nl/vsk

Nieuwe leeftijdsindeling jeugdtennis

De KNLTB heeft zich tot doel gesteld het jeugdtennis verslavend leuk te maken.

Vanaf september 2013 zal er het nodige gaan veranderen in het aanbod voor jeugd in de leeftijdsgroep tot en met 12 jaar.

Vanaf september geldt een nieuwe leeftijdsindeling bij jeugdtennis. Deze indeling is gekoppeld aan de kleuren Rood, Oranje en Groen van het Tenniskids programma. De kleuren staan voor de baangroottes en soorten ballen waarmee de trainers werken. Nog te vaak wordt gedacht dat de grootte van de baan het niveau van het kind aangeeft. Niets is minder waar! Aangepaste banen en ballen maken het spel voor de kinderen leuker.

Wedstrijden zijn leuk als ze op de juiste manier worden georganiseerd. Voor de kinderen in Rood en Oranje komt er een heuse World Tour. Negen keer per jaar 'vliegen' ze de planeet over voor een volgende ontmoeting. Samen strijden de kids voor de punten! Het uitgangspunt is dat ieder kind dat rally's kan spelen, deelneemt aan de World Tour.

In tegenstelling tot Rood en Oranje blijft de competitie in Groen nagenoeg gelijk aan de huidige opzet. De sets worden ingekort tot vier games en bij 4-4 volgt een tiebreak. Een derde set wordt ook beslist door een tiebreak.

In de digitale nieuwsbrief van de KNLTB lees je alles over het nieuwe jeugdtennis: http://knltb.m16.mailplus.nl/archief/mailing-31346863.html

Nog meer weten? Bezoek de tenniskids site van de KNLTB: http://www.tenniskids.nl/

Afsluiting bal- & slagvaardigheid

Bal- & slagvaardigheid 2013 succesvol afgesloten: de diploma's zijn weer gehaald!

bal en slag 12boven

 

bal en slag 1bbal en slag 2b

 

bal en slag 3b

bal en slag 4b

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bal en slag 6b

bal en slag 9b

 

 

 

 

 

 

 

 

bal en slag 10b

bal en slag 11b

 

Leuke oefeningen

Hieronder een leuke link met daarin in filmpje met wat je zou kunnen doen in de oefenkooi.
Aantal oefeningen kunnen misschien niet in ons oefenhok, maar de meeste zeker wel.

Alvast succes met oefenen!

Met vriendelijke groet,
Erik

Bal- & slagvaardigheid

Hallo jongens en meisjes,

Ben je nog niet zo lang lid van de tennisvereniging en heb je nog geen drie jaar meegedaan aan bal- en slagvaardigheid en minitennis? Dan kun je jezelf nu opgeven voor de nieuwe cursus die gegeven wordt op:

Vrijdag: 27 maart, 3, 10, 17, 24 april en 1 mei.
Tijd: 15.30-16.00 uur
Kosten: € 3,50

Mail je gegevens voor 23 maart naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heb je na 16.00 uur nog steeds zin om te tennissen? Blijf dan gezellig op de racketmiddag. Die duurt tot ongeveer 17.00 uur.

De lessen worden gegeven door het WhoZnext-team.bal en slag 2b

 

Groetjes en tot ziens op de tennisbaan!


Ik geef me op voor de cursus bal- en slagvaardigheid en minitennis:

Naam:__________________________________________________________
Geboortedatum:__________________________________________________
Telefoon:________________________________________________________
Emailadres:______________________________________________________

Jeugd tennis

Onder het motto "tennis is voor iedereen" probeert de jeugdcommissie de jeugd kennis te laten maken met de tennissport in al zijn facetten.

Dit doet zij door het organiseren van tal van activiteiten, zoals:

 • bal- en slagvaardigheidstrainingen
 • thema-tennismiddagen (bijvoorbeeld Kersttennis)
 • junior/seniordag
 • clubkampioenschappen
 • uitwisselingen met andere verenigingen
 • het onder de aandacht brengen van jeugdtoernooien

Daarbij coördineert zij de tennislessen voor de jeugd, stelt de competitieteams samen, benadert ouders voor het coachen van de teams, regelt de shirtsponsors voor de jeugdteams en onderhoudt de contacten met de plaatselijke pers en zonodig met de KNLTB.

De commissie vergadert ca. 9 keer per jaar en heeft sportiviteit en enthousiasme hoog in het vaandel staan.

In het afgelopen jaren heeft de jeugdcommissie diverse vernieuwingen doorgevoerd. Zo zijn de clubkampioenschappen van de jeugd digitaal gegaan via www.toernooi.nl en tegelijkertijd met de clubkampioenschappen van de senioren gehouden. De allerjongste tennissers kunnen sinds enkele jaren meedoen met de mini-/ driekwartcompetitie, hetgeen zowel door de jeugd als de commissie als zeer positief ervaren wordt. In het bestuur wordt druk gewerkt aan het realiseren van een minibaan.

Enkele oudere jeugdleden bezetten sinds 2011 het WhoZnext team. Dit team wordt door de KNLTB ondersteund en begeleid om activiteiten voor de jongste leden te organiseren. Het doel is om de oudere jeugd ervaring op te laten doen in het organiseren van activiteiten om zodoende een kweekvijver te maken van vrijwilligers voor de toekomst. Zij organiseren o.a. de bal- en slagvaardigheid, de junior/seniordag en Kersttennis.

In 2012 start TCVH met een geheel nieuwe jeugdcommissie. Aangezien deze commissie nog geen ervaring heeft, zal ze dit jaar alleen de clubkampioenschappen voor de jeugd organiseren. Afhankelijk van de beschikbare tijd van de commissieleden, zal er in 2013 uitbreiding van de activiteiten plaatsvinden. De op stapel staande vernieuwingen zoals open jeugdtoernooi en onderlinge wedstrijden om spelniveau te verbeteren, zijn voorlopig geparkeerd en zullen afhankelijk van beschikbare vrijwilligers weer opgepakt worden. Bent u enthousiast geworden en geïnteresseerd om een activiteit te gaan organiseren? Aarzel niet en neem contact op met één van de commissieleden of met de coach van het WhoZnext team.

De jeugdcommissie bestaat uit:

 • Marit Martens
 • Nicole Plass
 • Hannelore Verhoeks

 Het WhoZnext team bestaat uit:

 • Sytse Brentjes
 • Job Hakkert
 • Paul Hendriks
 • Barend van Rooij
 • Lucas van Rooij
 • Ina Hakkert(coach)

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.